BOEKEN

“Voetbal voor fijnproevers”

Behalve muziek is ook voetbal een grote passie van mij. Ik heb lang zelf gevoetbald en ben daarna trainer geweest. Verder ben ik een aantal jaren als sportjournalist in de voetballerij actief geweest, volg ik Vitesse al heel lang op de voet en schrijf ik over de wedstrijden van die club wekelijks een column, die tegenwoordig te vinden is bij http://www.arnhemsports.nl.

Omdat ik graag schrijf en daar door mijn vervroegde pensioen ook de tijd voor kreeg, heb ik eind 2012 besloten om mijn (uitgesproken) meningen en ideeën over voetbal maar eens te gaan opschrijven. Dat heeft geresulteerd in de totstandkoming van het boek “Voetbal voor fijnproevers”.

Het boek is uitgegeven door Boekscout.nl en kostte indertijd € 16,95. Van de eerste druk zijn op dit moment nog slechts enkele exemplaren beschikbaar. Het boek is intussen ruim tien jaar oud, maar nog grotendeels actueel. Eventuele liefhebbers kunnen het via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com voor het vriendenprijsje van € 5,00 kopen.

“In de greep van het toeval”

In april 2014 is een thriller van mijn hand verschenen met bovengenoemde titel. Het spannende verhaal speelt in de voetbalwereld, maar is zeker geen voetbalboek. Iedereen – man, of vrouw, jong of oud – die van een origineel geschreven spannend verhaal houdt, kan hier veel leesplezier aan beleven. Zie hieronder een impressie van de boekpresentatie op 12 april 2014 in café Het Moment in Huissen.

Ook dit tweede boek heb ik via Boekscout.nl uitgegeven, maar dit keer in eigen beheer. Daardoor heb ik de kosten weten te beperken tot € 12,50 per boek voor dit boek van ruim 200 pagina’s. In verband met het tijdsverloop vraag ik er nu nog € 7,50 voor. Geïnteresseerden kunnen het boek rechtstreeks bij mij bestellen via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com.

De presentatie

De drie liedjes waarvan de tekst is verwerkt in het boek

“Drama in Midden-Betuwe”

Van juni 2015 is de thriller met bovengenoemde naam. Deze speelt in de fictieve gemeente Midden-Betuwe, die gesitueerd is ergens in de regio Arnhem. Er komen daarom diverse locaties uit die buurt in voor, zoals De Posbank, De Loenermark, Grand Café Arnhems Meisje en café Het Moment. Verder heeft één van de bewijsmiddelen in het rechercheonderzoek met de Arnhemse voetbalclub Vitesse te maken.

Het boek geeft een inkijkje in de ambtelijke wereld en heeft een regionaal sausje, maar is in de eerste plaats spannend en prettig leesbaar. Ook dit boek kostte € 12,50, maar is uitverkocht. Mochten meerdere personen alsnog belangstelling hebben dan is een tweede druk mogelijk.

Hieronder staan video’s van de op zaterdag 7 juni 2015 in café Het Moment gegeven presentatie van het boek en van de drie bijbehorende liedjes.

De presentatie
De drie liedjes waarvan de teksten in het boek zijn verwerkt

“Spaans benauwd”

Op 28 januari 2017 heb ik het boek met die naam gepresenteerd. Een spannend verhaal met meerdere lagen.

Een veertiendaagse singlereis van reisorganisatie Ras naar Zuid-Spanje krijgt een dramatisch verloop. In het boek komen ook de problemen rond hyperventilatie en narcisme alsmede de wereldproblematiek in zijn algemeenheid aan de orde.

Ook dit boek is nog rechtstreeks via mailadres hanswitjes49@gmail.com te verkrijgen en wel voor de wegens tijdsverloop verlaagde prijs van € 7,50.

“Dodenweg naar geluk”

Op 4 mei 2019 heb ik mijn vijfde boek, de literaire thriller “Dodenweg naar geluk” gepresenteerd, zoals gebruikelijk in combinatie met de uitvoering van drie eigen liedjes samen met Peter Sluiter en, al even gebruikelijk, met als plaats van handeling café Het Moment te Huissen.

Ik kijk met dankbaarheid en plezier op dit evenement terug. De opkomst van familie, vrienden en bekenden was groot, de sfeer voortreffelijk en ik heb een aardig aantal boeken mogen signeren en verkopen.

Hieronder treft u een video aan van het liedje “Zoektocht” en het tweede deel van de presentatie.

Ook dit boek is te verkrijgen voor de (in verband met tijdsverloop verlaagde) prijs van € 7,50 via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com.

Het lied “Zoektocht (?)” en het tweede deel van de presentatie

“Een kaping van klasse”

Op 2 april 2020 heb ik mijn zesde boek, de politieke thriller “Een kaping van klasse gepresenteerd. Door de corona-omstandigheden gedwongen heb ik dat in dit geval digitaal moeten doen. De betreffende video-opname vindt u hieronder.

Omdat ik het boek natuurlijk niet direct na de presentatie aan geïnteresseerden kon overhandigen, heb ik ervoor gekozen om dit persoonlijk te bezorgen per fiets of (bij grotere afstanden) per auto. Alleen bij hele grote afstanden heb ik het per post verzonden.

Mocht u alsnog interesse hebben in dit boek, ook dit kunt tegen de prijs van € 7,50 nabestellen via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com.

“Vluchtgevaar”

Tot mijn eigen verrassing heb ik begin maart 2021 mijn volgende boek alweer kunnen presenteren. Het is wederom een thriller, genaamd “Vluchtgevaar”. Het boek is in coronatijd gemaakt en het verhaal speelt zich ook af in die tijd, meer specifiek tijdens de eerste lockdownperiode. Omdat de coronaomstandigheden nog steeds een fysieke presentatie onmogelijk maakten, heb ik weer gekozen voor een digitaal alternatief. De video daarvan treft u hieronder aan.

Ook dit keer heb ik voor de verspreiding van het boek gekozen voor persoonlijke bezorging per fiets en (soms) auto, dan wel verzending per post.

Het boek kostte € 8,00, maar is nu te verkrijgen voor slechts € 5,00. Een buitenkansje! Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden via mailadres hanswitjes49@gmail.com.

“Van Hoogte 80 tot Gelredome”

In het voorjaar van 2021 heb ik het plan opgevat om een schets te geven van mijn voetbalverleden als speler, trainer, kijker en journalist. Eind 2021 had ik die klaar, maar ik heb wel even geaarzeld om die in boekvorm vast te leggen. Was het niet hoogmoedig, of zelfs narcistisch om een boek over mijzelf te maken? Ik heb dat toch gedaan, omdat het een heel luchtig verhaal is geworden, waarin allerlei anekdotes en bijzondere voorvallen zijn opgenomen en daarnaast nog rond de dertig foto’s. Daardoor is het een verhaal geworden dat heel gemakkelijk wegleest, voor voetballiefhebbers, maar ook voor anderen.

Helaas moest ik door verstrenging van de coronamaatregelen toch weer kiezen voor een digitale in plaats van een fysieke presentatie. De video daarover staat hieronder.

De verkoop van het boek, dat slechts € 5,00 kost, liep zo goed, dat het momenteel uitverkocht is. Wie er nog belangstelling voor heeft, kan dat melden via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com. Als er minimaal vijf meldingen komen, laat ik boeken bijdrukken.