NIEUWS

Een aantal ontwikkelingen

De coronatijd met de daaraan verbonden beperkingen heeft op creatief gebied het vervelende gevolg dat openbare bijeenkomsten zoals muziekoptredens en boekpresentaties gedurende meerdere langere periodes niet door konden gaan. Toch hebben zij ook iets positiefs opgeleverd. Er was namelijk meer ruimte voor creatieve processen als het schrijven van boeken en liedjes. Daardoor was het mogelijk dat kort na elkaar mijn boeken “Een kaping van klasse”, “Vluchtgevaar” en “Van Hoogte 80 tot Gelredome” konden verschijnen. Zie voor meer informatie hierover de pagina “Boeken”. Ook heb ik in juli 2020 een bundel met korte verhalen kunnen uitbrengen onder de titel “Kort samengevat”. Deze bundel heb ik bij wijze van geschenk verstrekt aan familie, vrienden, bekenden en (andere) trouwe lezers.

Op muziekgebied heeft die nare coronatijd wel geleid tot een meer dan normaal aantal nieuwe liedjes, waaronder maar liefst vier met corona als onderwerp. Al mijn eigen liedjes, intussen meer dan honderd, zijn te beluisteren op https://www.soundclick.com/hanswitjes. Voor wie de moeite neemt om daar eens wat nummers aan te klikken, adviseer ik wel om dat met een koptelefoon op of via geluidsboxen te doen, omdat anders veel van het geluid verloren gaat.

Inmiddels is het openbare leven alweer langere tijd hervat en zijn muziek- en andere evenementen weer mogelijk. Hoogtepunt daarin voor mij is geweest mijn tweede theatervoorstelling op 21 mei 2022 in het Posttheater in Arnhem. Zie meer daarover op de pagina “Optredens”

Op die pagina staan niet de kleinschalige evenementen waaraan ik regelmatig meedoe. Voorbeelden daarvan zijn diverse Open Podia, Gluren bij de Buren en, maandelijks terugkerend, Literair Café De Kreek in Oosterbeek, de Vibe-sessies in Huis van Puck in Arnhem en de Senang Sessions aan de Akkerwindestraat 71 in Arnhem . Het zijn stuk voor stuk intieme muzikale ontmoetingen, aantrekkelijk voor muzikanten én publiek. Voor actuele informatie daarover verwijs ik naar de sites van de organisatoren en mijn facebookpagina.